Skip to main content

Ondernemerskrant

Als stabiele uitzendorganisatie tussen de mensen staan en zichtbaar zijn in de regio. Dat is in het kort waar de Alertec group voor staat.

Al 17 jaar is de Alertec group een standvastige uitzendorganisatie met filialen in o.a. Drachten, Emmeloord, Leeuwarden, Sneek en Oosterwolde.
De Alertec group is hiermee landelijk actief. Ooit begon het bedrijf in de metaal- en electrosector, maar ondertussen is de organisatie uitgegroeid tot een allround uitzendbureau met verschillende vestigingen onder diverse labels.

Vanaf het begin
Het begon allemaal op een klein kantoortje aan huis in Nij Beets. Algemeen directeur en eigenaar André Hamstra had zelf een aantal jaren in de uitzendwereld gewerkt toen hij besloot zijn eigen bedrijf in die branche te beginnen. Binnen 2 jaar tijd had hij 4 mensen in dienst en 50 uitzendkrachten die overal namens Alertec werkten. Tegenwoordig bestaat de Alertec group uit Alertec Bouw, Alertec Uitzendbureau, D-jobs en Topwurk. "Met de eerste 2 leveren we vooral technisch en bouwkundig personeel. Daarnaast zenden we bij D-jobs en Topwurk een diversiteit aan medewerkers uit, deze 2 takken binnen de Alertec group zijn allround." Aldus Johan Nijp, commercieel directer van de Alertec group. "Alle bv's dragen de certificatien NBBU, SNA, VCU en ISO. Betrouwbaarheid, betrokken, resultaatgericht, flexibel en klantgerichtheid staan bij ons centraal. Met de certificering onderschrijven we dit."

Goede band met uitzendkrachten
De kracht van de Alertec group is dat ze bij het uitzendbureau de markt goed kennen, volgens Nijp. "Maar ook onze benaderbaarheid is een groot voordeel. Hier gaat het er nog steeds heel persoonlijk en laagdrempelig aan toe. Onze uitzendkrachten lopen letterlijk in en uit. Ze komen regelmatig een kopje koffie drinken. Daarmee weet je van beide kanten wat er speelt. Het schept een band met de mensen die namens ons werken. Niet voor niets hebben we een heel grote groep stabiele medewerkers met contracten voor onbepaalde tijd. Een groot deel is dus vast bij ons in dienst. Het zijn uitzendkrachten die al jaren voor ons werken en dat ook blijven doen. Over en weer vertrouwen is daarbij een kernwoord." Alertec group staat letterlijk tussen de mensen en heeft een stabiele positie hier in het noorden van het land.

Gezond en stabiel
Door de jaren heen heeft het bedrijf er telkens voor gezorgd gezond en stabiel te blijven. "In tijden van crisis hadden we genoeg spek op de botten om dit het hoofd te bieden. Juist door in tijden van voorspoed te blijven groeien en in te springen op actuele ontwikkelingen. Momenteel staat digitalisering en de WAB 2020 centraal. Henk Kruizinga is HR-manager: "We zorgen ervoor dat we met onze automatisering de processen gemakkelijker maken. En daarmee kunnen we besparen, daar is de digitalisteringsslag ook voor bedoeld. Richting onze klanten is dat een signaal dat we meedenken. Dat geldt ook voor de WAB 2020." Werkgevers gaan vanaf 1 januari een lagere WW-premie betalen voor werknemers met een vast contract. Payrollwerknemers krijgen een betere rechtspositie en arbeidsvoorwaarden en oproepkrachten krijgen meer zekerheid op werk en inkomen. "De eventuele kostenverhoging die de wet met zich meebrengt, willen we beperken. We benaderen deze verandering positief, ook omdat hij samenvalt met onze digitaliseringsslag. We verbruiken minder papier, wat MVO- verantwoord is. Door deze beslissignen is het ons gelukt de lastenverzwaring vanuit de wet WAB laag te houden en dat is aantrekkelijk voor de opdrachtgeverskant." 

[Bron: Ondernemerskrant Smallingerland/Opsterland]