Skip to main content

Stichting Normering Arbeid: wat houdt het in?

Stichting Normering Arbeid – ook wel het SNA-keurmerk genoemd – is een keurmerk ontwikkeld voor de uitzendsector én de aannemers van werk. Alertec Group is al heel wat jaren trotse bezitter van dit keurmerk. Máár.., wat houdt het SNA-keurmerk eigenlijk in? Lees het hier!

marvin meyer SYTO3xs06fU unsplashWat is Stichting Normering Arbeid?
Stichting Normering Arbeid (SNA) is een keurmerk voor de (onder)aannemers van werk en de uitzendbranche. De stichting is opgericht door de overheid met een bepaalde wens. Namelijk de zelfregulering in de uitzendbranche. Dit middels een transparant systeem voor bedrijven die werk aannemen of personeel ter beschikking stellen.

Wat is het doel van het SNA-keurmerk?
Als je als bedrijf in het register van SNA wil worden opgenomen, dien je je te houden aan de NEN 4400 norm. Deze is gericht op zowel de onderaannemers als de uitleners. Dit keurmerk is in het leven geroepen om inzichtelijk te maken dat bedrijven zich aan de gestelde eisen voldoen. Dit om misstanden te voorkomen op de arbeidsmarkt.

Wat zijn de voorwaarden voor het SNA-keurmerk?
Het SNA-keurmerk controleert Nederlandse ondernemingen op basis van de volgende normeringen:
- Personeelsadministratie
- Loonadministratie
- Financiële administratie
- Sectorspecifieke CAO-naleving
- Inlenen en doorlenen ZZP-ers.

De Alertec Group voldoet al een lange tijd aan Stichting Normering Arbeid. Zo kun je altijd vertrouwen op een betrouwbare partner met betrekking tot flexibel personeel!